Om oss

 

570 000 i Göteborg AB registrerades år 2010 som en vidareutveckling av Audiotec i Tagene KB

Audiotecs verksamhet startade 1998 och var då inriktad på billjud; stereo och baslådor. Vi arbetade också med centrallås, larm och 220 volts bilvärme.  Montering av handsfree-lösningar var också en mycket efterfrågad tjänst som vi tillhandahöll.

Audiotec började även extrautrusta lastbilar med ljudbyggen, kaffemaskiner, telefon, tv, video (vhs), extraljus, mikrovågsugnar mm.

Företaget hade många privatkunder men de flesta beställningarna kom från stora företagskunder som Gatubolaget, Din Bil, Frontbilar, Hi Fi-klubben, samt ett flertal åkerier. Verksamheten omfattade även försäljning från den egna butiken med produkter inom bilstereo, lås och larm.

I början av 2000-talet minskade bilstereoförsäljningen på grund av att bilföretagen började montera bättre originalstereos i nya bilar. Inbyggd immobiliser (startspärr), samt centrallås med fjärrkontroll blev också allt vanligare och därmed minskade efterfrågan även på dessa tjänster. Någonting som ytterligare förvärrade situationen för Audiotec var att många bilhandlare startade upp egna verkstäder och gjorde alla jobb internt.

Branschen förändrades alltså och för att överleva tvingades företaget byta inriktning på verksamheten. 2002 började vi montera diesel- och bensinvärmare, samt dragkrokar.

Samma år gjorde vi även vår första bilanpassning för funktionshindrade - något som kändes otroligt bra och stimulerande! Att arbeta kundnära och att designa speciallösningar hade ju varit Audiotecs styrka från dag 1 och när det gällde handikappanpassningar kom den erfarenheten verkligen till användning. Ett annat intressant uppdrag fick vi från Göteborgs Spårvägar. Vi monterade blåljus och sirener på utryckningsbilar.

Audiotec hade några riktigt tunga år trots att vi breddade verksamheten. Av den anledningen certifierade vi oss 2006 för arbete med Air Condition i bilar. Ungefär samtidigt certifierade vi oss även för arbete med alkolås i fordon. Detta fick företaget på fötter igen nästan omgående och idag utgör AC- och alkolåsuppdrag en mycket stor del av verksamheten. När det blev aktuellt att byta bolagsform kändes det därför nödvändigt att byta namn. Med en så mångfacetterad verksamhet valde vi till slut att döpa företaget efter vårt telefonnummer - ett enda nummer för nästan all typ av eftermontering i nästan alla typer av fordon!

Vi har samarbetsavtal med Carrier Transicold gällande service, reparationer, samt nyinstallationer av kyl- och frysutrustning i lätta lastbilar samt små transportbilar. Ett stort uppdrag som gjort att vi kunnat utöka personalstyrkan.

570 000 i Göteborg AB kan idag erbjuda lösningar inom alla ovanstående områden, plus några till.